TRAFFIK

Kebanyakan pemilik bisnes beranggapan perniagaan internet ialah membina laman web kemudian menunggu trafik datang dengan sendiri, malangnya ia tidaklah semudah itu.

 

Untuk memastikan laman web anda berfungsi dengan baik, ia perlulah mempunyai rancangan pemasaran yang komprehensif. Itu tidaklah bermakna anda perlu mengeluarkan belanja ribuan ringgit untuk agensi pengiklanan! Anda boleh melakukan semuanya dengan sendiri.

Kali ini, saya akan kongsikan betapa pentingnya TRAFIK. Bukan sahaja TRAFIK malah ia perlu TARGETED!

Atau dalam bahasa mudah kita sebut TEPAT ke sasaran.

Jika anda nak bisnes anda makin meroket, jualan tak pernah surut, permintaan sentiasa tinggi, bisnes anda bertahan lama, maka WAJIB lah anda tarik TRAFIK sekarang!

Tapi masalahmya, di mana nak cari trafik yang targeted??

Jawapan mudah saya, carilah di laman web paling popular di dunia. Laman paling ramai orang lepak. Apa dia? Contoh Facebook, Google, dan lain-lain.

Dengan mudah anda boleh tarik 1000 2000 5000 10 000 trafik ke landing page anda.

Tapi Bagaimana caranya??

Semua ada dijelaskan di dalam Free Report ini. Rahsia pemuda ini ubah hidup 360 darjah.

Dari jual air tepi jalan, beliau jana pendapatan 5 angka hanya dari rumah.

Baca kisah beliau KLIK DI SINI

Sekian. Jumpa lagi.

ARINA HUSSIN

 

BISNES FUNNEL

Apa khabar?

Hari ni saya nak cerita mengenai Bisnes Funnel.

Ok, adakah anda tahu apakah bisnes funnel anda?
Anda jual produk apa? Fizikal? atau Digital?

Tidak kira produk apa yang anda jual, bisnes funnel adalah WAJIB untuk anda. Tak kira bisnes apa pun. Yup!

Setiap bisnes atau produk, Bisnes Funnelnya berbeza-beza. Yang pasti semua bisnes wajib ada Funnel.

Marketing yang kita lakukan mestilah sentiasa berpaksikan Funnel kita. Faham ke faham?

Lihat carta di bawah ini saya nak bagi lebih faham.

  1. Marketing > Targeted Prospek > Funnel > Targeted Buyer > Educated > Sharing > Sharing > Sharing > Sales

Funnel adalah corong bisnes kita supaya kita sentiasa ada engagement dengan prospek kita. Daripada prospek biasa, dia boleh bertukar menjadi Targeted Buyer.. sentiasa ada engagement dengan prospek.

Sharing, sharing dan sharing apa jua info berkualiti kepada prospek anda.

Bisnes funnel terbaik yang anda boleh gunakan adalah melalui emel marketing.

So, kalau lihat carta di atas, gantikan funnel dengan emel.

Tidak kira produk apapun yang anda jual, emel marketing merupakan Bisnes Funnel yang PROVEN dari dulu hingga sekarang.

Walau dah banyak funnel funnel baru muncul dan lebih terkini, tetapi emel marketing tetap evergreen dan berkesan memberi sales yang besar kepada anda.

Buat marketing yang mampu menarik database prospek anda.

Apabila dah dapat, teruskan promosi secara automasi. Settingkan autoresponder  agar prospek sentiasa dapat perkongsian ilmu daripada anda. Inilah dia database anda yang akan menjadi aset untuk anda. Bola sekarang di kaki anda, mainkan lah mengikut gaya kegemaran anda.

Anda boleh promosi dan lagi dan lagi dan lagi secara percuma. Tak perlu keluar kos marketing mahal-mahal lagi.

Anda boleh bina jenama anda, anda boleh buat sales berkali-kali dengan emel list database anda.

Pastikan volume database anda besar dan responsive. Sekurang-kurangnya anda perlu ada 2000 database dalam Sistem Autoresponder anda.

Dan! Sentiasa lah tambah database yang targeted. Jangan berhenti menambah prospek baru.

Jika anda mahukan 5 angka konsisten, database baru setiap bulan mestilah mencecah 2000 emellist.

Seperti pemuda ini, ubah hidup dan pencen awal dengan bisnes Affiliate jer..

Beliau bersara awal dan menjana pendapatan hanya dari rumah. Tetapi sebelum tu beliau menghadapi keadaan yang sukar apabila terpaksa buat part time jual air tepi jalan.

Siapa pemuda ini?

Anda baca sendiri cerita beliau KLIK DI SINI 

Orait.

Jumpa lagi

ARINA HUSSIN

RAHSIA SQUEEZE PAGE

Hai.

Semalam saya ada cerita apa pentingnya Minisite ni..

Hari ni saya nak cerita sikit apa fungsi Squeeze Page.

SQUEEZE PAGE

Squeeze Page Amat Penting Dalam Perniagaan Internet

 

Squeeze Page atau Landing page adalah gerbang pintu masuk trafik yang telah kita sasarkan.

Jika kita bisnes tudung, kita bawa masuk prospek yang minat tudung.

Jika kita bisnes kambing, kita bawak masuk bakal pembeli kambing kita.

Jika kita bisnes jam, kita bawa masuk peminat jam.

Bawa masuk ke mana? Kita bawa masuk ke dalam sistem database kita. Sistem itulah nanti akan memperkenalkan branding kita, promosi bisnes kita.

Faham ke faham?

Kita dah faham bahawa Database is KING!

(Jika Testing belum ada database saya tak faham mengapa?)

Database adalah ASET dalam bisnes. Tapi macam mana nak tarik Prospek yang minat dengan produk kita?

Macam mana nak simpan database prospek supaya kita boleh promot berkali-kali?

Jawapannya adalah, gunakan Squeeze Page.

Jika anda perasan Air Asia pun ada tarik database. Sekali-sekala
Air Asia akan emel promosi mereka pada kita.

Bayangkan hanya emel sahaja tanpa perlu keluarkan kos marketing untuk hantar promosi pada anda.

HEBAT BUKAN?

Sebab tu semua usahawan wajib guna Squeeze Page ni.

Ini gambaran bagaimana ia berfungsi ;

Trafik >> Prospek Yang Minat >> Squeeze Page >> Database System >> Emel Promosi

Sales! Sales! Sales!

Nampak tak jika kita susun dan setting semuanya dengan betul, prospek akan membeli dengan mudah, kita juga akan menjual tanpa perlu menunggu dan memantau.

Semuanya sistem.  Kalau anda tak nampak lagi kehebatan dan kepentingan
Squeeze Page & Minisite ni saya pun tak dapat nak bantu dah.

Dalam bisnes online, salah satu bisnes yang wajib gunakan Squeeze Page ni adalah Bisnes Affiliate.

Dengan Squeeze Page kita akan dapat menapis dan menarik prospek kita yang benar-benar berminat dengan produk Affiliate kita.

Ini kisah seorang pemuda yang hidupnya berubah setelah buat bisnes Affiliate dari rumah je.

Pemuda ni adalah bekas kakitangan kerajaan yang dulu buat part time jual air tepi jalan. Sekarang beliau dah berhenti kerja kerjaan dan full time bisnes Affiliate dari rumah.

Jika anda nak belajar dan baca kisah beliau ubah hidup, KLIK DI SINI

Ikhlas,

ARINA HUSSIN