Category: Uncategorized

MENGAPA SAYA MEMILIH JAHITAN PAKAIAN?

Teks: Eryna Taylor ehemm, ehemm, gambar dia  atas sekadar hiasan , hari ni admin nak bercerita kenapa admin memilih bidang pakaian berbanding jahitan lain, sedangkan persaingan punyalah ramai, dalam dunia online, itulah pentingnya membina BRANDING, sebab, dengan branding inilah orang akan bertumpu kepada hasil servis or produk kita. Melalui branding pelanggan akan setia kerana diorang

BERAPA UKURAN KAF TANGAN PAKAIAN WANITA?

Teks : Eryna Taylor Kredit : Google Sape suka kaf yang bentuk seperti diatas ? bagi admin kaf tersebut kemas dan cantik jika kena pada jahitannya. Maksudnya kat sini, kekadang kaf tu longgar dan nampak besar ia tak nampak kemas. jika nak nampak kemas dan elegent dengan jenis kaf tangan begini,ia mesti padan dan fit

43 JENIS LEHER YANG MANA ANDA SUKA?

Teks : Eryna Taylor Hari ni admin nak sentuh sedikit topik pasal leher baju, terdapat pelbagai jenis leher baju yang sedikit sebanyak menjadi daya penarik bagi sehelai pakaian. Bagi admin leher biasa yang dijahit pada baju kurung tradisional biasanya leher bulat, tapi ditambah 4 inchi bagi memuatkan kepala masuk, dan memang itulah leher standard baju

TEKNIK JAHIT SMOKING 5 LINE HUJUNG TANGAN

Teks: Eryna Taylor     Ni nama nya jahitan smoking hujung tangan, admin sangat suka jahitan  getah hujung tangan ni sebab ia berstail dan nampak cantik. Smoking hujung tangan ni biasanya dijahit pada baju kurung moden, blause, jubah dan pelbagai jenis pakaian lain ikut suka korang or customer. Cara jahit plak kita kena sediakan benang

SEPASANG PEPLUM YANG CACAT

  Teks : Eryna Taylor Hari ni admin nak cerita sikit pengalaman semasa menjahit sepasang peplum di bawah. Al kisahnya semasa admin first year belajar jahit, admin nekad untuk belajar semua jenis pakaian, perempuan, lelaki dan kanak-kanak. The big Why time tu, aku nak jana pendapatan sendiri tanpa perlukan majikan. So, time tu pakaian  yang

KENAPA BAJU KURUNG MAWAR JADI PILIHAN?

Teks :Eryna Taylor Siapa kat sini yang suka dengan design baju kurung ni?, say “I” , hehe, admin punsuka pasal ia stailest, dan anggun gitu bila dipakai. Rasa-rasa susah ke nak jahit sepasang kurung mawar ni? harga berapa nak letak? nak plak yang berlining. Tentu bsnysk kerenah kastemer yang nak tempah pakaian ni. Mungkin ada