Category: Uncategorized

[ LEGEND ] 5 KELEBIHAN MESIN GOYANG KAKI

Mesin goyang kaki kekal relevan, betul tak? mesti ramai yang setuju dengan pendapat ni, walau pun tahun berganti, mesin ni masih lagi digunakan walaupun bersaing dengan lambakan mesin jahit industri dan portable. Apakah yan membuatkan mesin ini kekal relevan? Jom kita tengok 5 kelebihan mesin ini .   RINGAN Mesin ni boleh diangkat seorang diri

CARA PALING BASIC NAK UKUR SEPASANG BAJU MELAYU

Baju melayu ni senang kalau ada baju contoh yang dah siap bila mengukurnya.  Berikut merupakan bahagian yang penting yang mesti ada untuk hasilkan sepasang baju melayu. Jom kita tengok satu-satu. BAJU MELAYU BAHU – Ukur dari tulang ke tulang bahu, rasa ada satu tulang dihujung bahu. Itulah saiz bahu kita . Contoh minimum 14 ,

9 JENIS-JENIS TAPAK MESIN JAHIT / KOLEKSI MESIN JAHIT INDUSTRI

Terdapat 9 jenis tapak mesin jahit industri bertujuan untuk menghasilkan jahitan yang cantik kemas, dan berkualiti. Jom kita tengok apakah jenis tapak tersebut. TAPAK PIPING Bergantung anda guna mesin jenis apa, ada pelbagai jenis tapak ikut kesesuaian mesin. sy pakai mesin jahit industri jenama singer. Bila nak beli bergantung pada mesin jahit masing-masing ye..jangan salah

CARA MUDAH LAKAR POLAR SELUAR BUDAK

Seluar kanak -kanak sebenarnya amat mudah untuk dijahit berbanding seluar biasa. Hari ni saya nak share sedikit mengenai cara lakar seluar budak Jom kita tengok, penerangan saya berdasarkan gambarrajah di atas.   LABUH SELUAR= Dari atas pinggang ke buku lali Labuh tu biasa 2 ” lebar UKUR LILIT PUNGGUNG = ? ( MASUKKAN UKURAN PUNGGUNG

CARA LAKAR LEHER “V”

  Kredit : Google Best ke baju leher V ni? bagi saya ia sedikit mencabar bila nak jahit. Kenapa? Sebab cabarannya nanti leher V tak macam V Apapun sekarang tak kisah sangat, pereka fashion pun banyak design leher bulat saja sekarang.. Simple… Apapun saya akan ulas sedikit pasal leher v ni Standard design ke bawah

BAGAIMANA LANGKAH DRAF POLA PALAZZO SELESA PAKAI

Semalam saya ada kongsikan bagaimana cara mudahh untuk dapatkan ukuran seluar palazzo siap, hari ni jom kita tengok plak bagaimana nak draw pola dia ye, Jahitan tak kiralah apa bidang pun mesti kena sediakan pola bagi memudahkan fahaman, tak keliru terutama untuk anda yang newbie. Bila dah mahir tak perlu pola pun takpe, semuanya plak