Category: tips jahitan

3 KELEBIHAN KAIN SONGKET

Teks : Eryna Taylor Amat jarang saya dapat kain songket untuk tugasan menjahit. Saya sendiri adalah peminat kain songket sebenarnya. Jom semak apakah kelebihan kain songket. SENANG JAHIT Kain songket senang jahit pasal dia tak licin, kena belek dengan teliti mana betul mana terbalik.Ingat lagi semasa first time saya jahit baju kakak sendiri, kain songket

5 PERKARA ASAS DALAM MENJAHIT

Teks : Eryna Taylor. Talitape, benang dan jarum basic sesuatu jahitan Hai readers, hari  ni saya nak ulas sedikit mengenai beberapa perkara wajib yang kita kena ada semasa menjahit . . MESIN JAHIT. Sangat penting adanya mesin jahit, dah namanya menjahit kan, tak kiralah yang ‘old school” ke seperti mesin goyang, portable, mesin jahit industri

7 TIPS MENJAHIT TEMPAHAN PAKAIAN SEMASA MUSIM PERAYAAN

Seperti sedia maklum menjelang musim perayaan adalah waktu yang paling sibuk bagi semua tukang jahit. Pada waktu ini, tempahan pelanggan tetap diutamakan, kemudian jika ada pelanggan luar yang ingin menggunakan khidmat kita,bolehlah dipertimbangkan nak terima atau pun tak.Saya ingin kongsikan pengalaman yang berharga  menjahit tempahan pakaian bila tiba musim perayaan. Jom tengok.     Sinonim