Category: Pengalaman

3TIPS ELAK MENGANTUK SEMASA MENJAHIT DAN CARA ATASINYA

Teks : Eryna Taylor   Pernah tak terjadi kepada korangĀ  tetiba mengantuk time menjahit? Banyak faktor yang menyebabkan mengantuk secara tetiba antaranya: a) Makan terlalu kenyang Punca yang utama sekali, admin pun memang sering mengantuk bila perut dah kenyang. Cara atasinya, makan jangan terlalu kenyang, cukup untuk alas perut jika kita masih banyak jahitan, kain

3 SEBAB KENAPA GAUN PENGANTIN HARGA RIBU RIBAN

Teks : Eryna Taylor. Kredit : Google Sekadar ingin berkongsi, saya pernah menjahit pakaian pengantin anak cikgu saya, 2 lapis kain, luar lace bermanik, dalam satin tebal,saya ingat lagi, ia berwarna biru muda. Dari proses potong, jahit dan kemasan ia sangat memakan masa, seingat saya berikut adalah 3 sebab utama kenapa baju tu agak sukar

KAIN BUSUK VS KAIN WANGI

Teks : Erynataylor   Berdasarkan pengalaman , terdapat 2 jenis bau kain, busuk danwangi, bila jahit kain wangi memang nikmat yakmat, bila kain busuk masyallah.. Bau kain akan naik apabila kain tersebut sudah dijahit dan digosok. Wap dari kain akan naik bila seterika dipanaskan atas kain. Kain wangi biasanya berbau minyak wangi macam minyak atar,