SEPASANG PEPLUM YANG CACAT

 

Teks : Eryna Taylor

Hari ni admin nak cerita sikit pengalaman semasa menjahit sepasang peplum di bawah. Al kisahnya semasa admin first year belajar jahit, admin nekad untuk belajar semua jenis pakaian, perempuan, lelaki dan kanak-kanak. The big Why time tu, aku nak jana pendapatan sendiri tanpa perlukan majikan.

So, time tu pakaianĀ  yang nak jahit adalah peplum.Kita masih blur katak, berapa meter nak kena beli kan, bila dah jahit, last2 tak cukup, beba baju fesyen.

The basic is my mentor said 4 meter untuk bajuĀ  kurung.kita pun ingat, 4 meter untuk semua jenis baju tau, hehe, rupanya baju fesyen kena laa lebih sikit , nak best 5 meter.

Back to baju yang dah siap kat bawah kan, sebenarnya baju ni tak cukup kain, tapi dapat cover dengan perca dekat kedai guru jahitan saya.

so, semangat time tu kuat, kita berjaya gabungkan warna untuk menghasilkan sepasang kurung yang cantik tanpa memperlihatkan kecacatan sebenar pakaian tu tak cukup kain

Alhamdulillah, disebabkan pengalaman itu saya berjaya menjadi seorang taylor yang berkualiti.

Semoga bermanfaat.

 

Sharing Is Caring

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *