3 KELEBIHAN KAIN SONGKET

Teks : Eryna Taylor

Sumber Google

Amat jarang saya dapat kain songket untuk tugasan menjahit. Saya sendiri adalah peminat kain songket sebenarnya. Jom semak apakah kelebihan kain songket.

  1. SENANG JAHIT

Kain songket senang jahit pasal dia tak licin, kena belek dengan teliti mana betul mana terbalik.Ingat lagi semasa first time saya jahit baju kakak sendiri, kain songket warna oren, nak buat sepasang, baju je ok, kain terbalik, songket ni kalau tak belek betul-betul kita akan berisiko cantum terbalik.

2. NAMPAK MEWAH & ELEGENT.

Bergantung pada warna, biasanya warna mewah adalah warna cerah, seperti biru, merah, purple, pink, kuning dan apa saja warna asas. seperti gambar di atas, warna purple tu nampak mewah,kena kreatif pilih warna yang buat pakaian tu nampak menarik.

3. MUDAH DIDAPATI

Songket ada pada setiap kedai pakaian, ia menjadi pilihan individu jika nak bertunang atau berkahwin, namun di zaman sekarang kebanyakan individu lebih memilih  kain sifon berlining satin untuk buat baju pengantin.

Namun songket tetap menjadi pilihan disebabkan ciri dan kelebihan yang ada pada kain itu tersendiri.

Ada tak rasa-rasanya kelebihan songket yang lain boleh komen ye.

Moga bermanfaat,

Ehh dulu dia ni tukang cuci je…sekarang dah jadi jutawan.Nak tahu siapa dia? Klik SINI

 

DULU TUKANG CUCI, SEKARANG JUTAWAN TAHAP GLOBAL

Moga bermanfaat.

Sharing Is Caring

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *