2012 BERMULA SEGALANYA..

Teks: Eryna Taylor

” DULU TAKUTNYA NAK PEGANG MESIN INDUSTRI LAJU, SEKARANG, HMMM… DAH BOLEH SIAPKAN SEPASANG BAJU KURUNG DALAM 1 HARI SAHAJA”

Mula-mula belajar menjahit wajib pegang mesin goyang, memang khas untuk newbie yang memang tak pernah pegang mesin, tak salah pun, pada pandangan saya, ia sangat bagus, sebab ia punya value yang tersendiri. Nanti saya kongsikan pengalaman details.

Hah, tekan suis belah kanan, berdengummm enjin mesin industri, so macamana nak control kaki bagi mesin ni mesra? jahitan cantik lagi kemas…? waktu tu saya tekan guna kaki, ia agak slow, jarum berjalan laju…

Rasa takut hilangg serta merta, yang ada cuma rasa puass, ye puass sebab ia terus memberikan hasil jahitan kemas, dan laju, yelah nama pun mesin jahit industri laju..

Segala mitos dan kata-kata mesin jahit ni menakutkan terus hilang dalam kepala saya. Laa…tak susah mana pun, kita boleh je control nak laju ke pelahan, ia bergantung pada kekuatan tekanan pada kaki pada pedal mesin tersebut. Buat suspend jerk, padahal best sgt!..

Sharing Is Caring

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *