[ JANGAN LAKUKAN] 9 ALASAN UNTUK MENGHALANG JADI KAYA

Semua orang nak KAYA, kekayaan sangat luas aspeknya, ia merangkumi segala, iaitu dari segi duit, kesihatan, masa, budi bahasa, dan segala macam segala dalam kategori kaya. Namun tahukah anda jika terdapat 1001 alasan yang menghalang kita untuk jadi kaya, kat sini, saya senaraikan hanya 9 alasan yang biasa menghalang kita untuk mencapai kekayaan kita ni..

 

  1. ALASAN– Jika nak kaya buangkan segala alasan yang menghalang jauh-jauh dari mindset kita.
  2. EGO DAN TAHU SEGALANYA- Sentiasa belajar, buang ego, dan jangan berlagak pandai macam dah tahu segalanya.
  3. TAKUT – Pernah kan rasa takut, tak yakin, ia satu halangan besar dalam mencapai kekayaan. Rasa takut akan menghalang perasaan confident.
  4. RASA COMFORTABLE/ SELESA. -Dah rasa selesa samapi susah nak keluar zon selesa, ibarat tunggu dan lihat. Lama-lama tak jadi apa pun.
  5. SUKA MENGHAKIMI ORANG- Mindset yang suka menilai orang hanya dari luaran, cakap itu ini, pastu dia sendiri tak buat apa-apa pun.
  6. SENTIASA NAK PUASKAN HATI ORANG- Berhenti puaskan hati orang, kita takkan berjaya, fokus pada diri sendiri sahaja.
  7. TAK JUJUR- Jadilah diri sendiri, jangan jadi fake it until make it.
  8. PEMALU- Jangan malau tak bertempat.Nanti peluang akan terlepas begitu sahaja.
  9. SUSAH NAK LEPASKAN KERJA PADA ORG LAIN- Suka buat sorang-sorang, susah nak percaya dan lepaskan tugasan pada orang lain. Kita kena lepaskan kerja pada orang yang tertentu ” LET’S IT GO’

Bagaimana nak atasi alasan -alasan semua dibawah? KLIK SINI -HOT

Dapatkan sekarang dan BONUS, produk “24 Tabiat Jutawan 24 Jam” bernilai RM150 secara percuma. Tawaran percuma terhad!

Sharing Is Caring
Tags:

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *