BISNES FUNNEL

Apa khabar?

Hari ni saya nak cerita mengenai Bisnes Funnel.

Ok, adakah anda tahu apakah bisnes funnel anda?
Anda jual produk apa? Fizikal? atau Digital?

Tidak kira produk apa yang anda jual, bisnes funnel adalah WAJIB untuk anda. Tak kira bisnes apa pun. Yup!

Setiap bisnes atau produk, Bisnes Funnelnya berbeza-beza. Yang pasti semua bisnes wajib ada Funnel.

Marketing yang kita lakukan mestilah sentiasa berpaksikan Funnel kita. Faham ke faham?

Lihat carta di bawah ini saya nak bagi lebih faham.

  1. Marketing > Targeted Prospek > Funnel > Targeted Buyer > Educated > Sharing > Sharing > Sharing > Sales

Funnel adalah corong bisnes kita supaya kita sentiasa ada engagement dengan prospek kita. Daripada prospek biasa, dia boleh bertukar menjadi Targeted Buyer.. sentiasa ada engagement dengan prospek.

Sharing, sharing dan sharing apa jua info berkualiti kepada prospek anda.

Bisnes funnel terbaik yang anda boleh gunakan adalah melalui emel marketing.

So, kalau lihat carta di atas, gantikan funnel dengan emel.

Tidak kira produk apapun yang anda jual, emel marketing merupakan Bisnes Funnel yang PROVEN dari dulu hingga sekarang.

Walau dah banyak funnel funnel baru muncul dan lebih terkini, tetapi emel marketing tetap evergreen dan berkesan memberi sales yang besar kepada anda.

Buat marketing yang mampu menarik database prospek anda.

Apabila dah dapat, teruskan promosi secara automasi. Settingkan autoresponder  agar prospek sentiasa dapat perkongsian ilmu daripada anda. Inilah dia database anda yang akan menjadi aset untuk anda. Bola sekarang di kaki anda, mainkan lah mengikut gaya kegemaran anda.

Anda boleh promosi dan lagi dan lagi dan lagi secara percuma. Tak perlu keluar kos marketing mahal-mahal lagi.

Anda boleh bina jenama anda, anda boleh buat sales berkali-kali dengan emel list database anda.

Pastikan volume database anda besar dan responsive. Sekurang-kurangnya anda perlu ada 2000 database dalam Sistem Autoresponder anda.

Dan! Sentiasa lah tambah database yang targeted. Jangan berhenti menambah prospek baru.

Jika anda mahukan 5 angka konsisten, database baru setiap bulan mestilah mencecah 2000 emellist.

Seperti pemuda ini, ubah hidup dan pencen awal dengan bisnes Affiliate jer..

Beliau bersara awal dan menjana pendapatan hanya dari rumah. Tetapi sebelum tu beliau menghadapi keadaan yang sukar apabila terpaksa buat part time jual air tepi jalan.

Siapa pemuda ini?

Anda baca sendiri cerita beliau KLIK DI SINI 

Orait.

Jumpa lagi

ARINA HUSSIN

SHARE THIS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *