MENGAPA SAYA MEMILIH JAHITAN PAKAIAN?

Share this on WhatsAppTeks: Eryna Taylor ehemm, ehemm, gambar dia  atas sekadar hiasan , hari ni admin nak bercerita kenapa admin memilih bidang pakaian berbanding jahitan lain, sedangkan persaingan punyalah ramai, dalam dunia online, itulah pentingnya membina BRANDING, sebab, dengan branding inilah orang akan bertumpu kepada hasil servis or produk kita. Melalui branding pelanggan akan

BERAPA UKURAN KAF TANGAN PAKAIAN WANITA?

Share this on WhatsAppTeks : Eryna Taylor Kredit : Google Sape suka kaf yang bentuk seperti diatas ? bagi admin kaf tersebut kemas dan cantik jika kena pada jahitannya. Maksudnya kat sini, kekadang kaf tu longgar dan nampak besar ia tak nampak kemas. jika nak nampak kemas dan elegent dengan jenis kaf tangan begini,ia mesti

43 JENIS LEHER YANG MANA ANDA SUKA?

Share this on WhatsAppTeks : Eryna Taylor Hari ni admin nak sentuh sedikit topik pasal leher baju, terdapat pelbagai jenis leher baju yang sedikit sebanyak menjadi daya penarik bagi sehelai pakaian. Bagi admin leher biasa yang dijahit pada baju kurung tradisional biasanya leher bulat, tapi ditambah 4 inchi bagi memuatkan kepala masuk, dan memang itulah

TEKNIK JAHIT SMOKING 5 LINE HUJUNG TANGAN

Share this on WhatsAppTeks: Eryna Taylor     Ni nama nya jahitan smoking hujung tangan, admin sangat suka jahitan  getah hujung tangan ni sebab ia berstail dan nampak cantik. Smoking hujung tangan ni biasanya dijahit pada baju kurung moden, blause, jubah dan pelbagai jenis pakaian lain ikut suka korang or customer. Cara jahit plak kita

SEPASANG PEPLUM YANG CACAT

Share this on WhatsApp  Teks : Eryna Taylor Hari ni admin nak cerita sikit pengalaman semasa menjahit sepasang peplum di bawah. Al kisahnya semasa admin first year belajar jahit, admin nekad untuk belajar semua jenis pakaian, perempuan, lelaki dan kanak-kanak. The big Why time tu, aku nak jana pendapatan sendiri tanpa perlukan majikan. So, time

5 SEBAB KONSEP “Customers Always Right” TIDAK BOLEH DIGUNA PAKAI

Share this on WhatsAppTeks :Eryna Taylor Konsep “Customers Always Right” pada asalnya dicipta oleh Harry Gordon Selfridge pada tahun 1909. Beliau merupakan pengasas kedai serbaneka Selfridge di London. Ayat ini banyak digunakan oleh peniaga untuk meyakinkan pelanggan yang mereka akan mendapat perkhidmatan terbaik dan meyakinkan pekerja untuk memberikan perkhidmatan terbaik kepada pelanggan. Sebenarnya, konsep ini perlu ditinggalkan.

3TIPS ELAK MENGANTUK SEMASA MENJAHIT DAN CARA ATASINYA

Share this on WhatsAppTeks : Eryna Taylor   Pernah tak terjadi kepada korang  tetiba mengantuk time menjahit? Banyak faktor yang menyebabkan mengantuk secara tetiba antaranya: a) Makan terlalu kenyang Punca yang utama sekali, admin pun memang sering mengantuk bila perut dah kenyang. Cara atasinya, makan jangan terlalu kenyang, cukup untuk alas perut jika kita masih